Medigarb terapi Giysisi

Medigarb Terapi Giysisi

Terapi giysisi en başta otizmli ve duysal farlılığı olan bireylerde vestibular ve proprioseptif sistemi destekleyerek vücut farkındalığını sağlar, masa başı aktiviteler de konsantrasyonu artırır ve aktivite arası geçişleri kolaylaştırır. Bunun dışında selebral palsi ve çesitli nörolojik bozukluklar da (hipotoni, hipertoni, kas atrofisi, zayıf core stabilizasyonu ve zayıflığı) postürel olarak kas yapısını destekler.

– Ürünlerimizin tamamı USA ( Amerika Birleşik Devletleri)’den ithal olup, FDA ve CE belgelidir.

– İnstagram hesabımızdan hastalarımıza ait öncesi ve sonrası fotoğrafları görülebilir.

Instagram Hesabımız için tıklayınız.

https://instagram.com/otizmterapigiysisi?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://instagram.com/eramed.medikal?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Bası Giysisi, motor fonksiyon bozukluğu olan çocuklarda fiziksel stabiliteyi ve postüral kontrolü arttırmayı amaçlayan invaziv olmayan tıbbi cihaz olmakla birlikte duyu fonsiyonu bozuk olan çocuklar da beden farkındalığını destekler. Bu cihazlar hastanın vücudunun orta hattına ve çevresine doğru derin basınç sağlayarak duyusal girdisini geliştirmek için tasarlanmıştır. Bu uygulamanın dinamik stabiliteyi, postüral aktivasyonu ve konsantrasyonu arttırdığı anlaşılmaktadır.

Bası Giysisi, duysal farklılığa destek olmak ve postürel bozukluğu geliştirmek amaçlı tasarlanmıştır. Üst Vücut Giysisi ile birleştirildiğinde tam vücut stabilitesi ve duyusal girdi sağlar.

Aşağıdaki teşhisi olan hastalar için tasarlanmıştır:

Serebral Palsi, Down Sendromu, Otizm, Duyusal Farklılık, Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği ve çeşitli nörolojik bozukluklar örnek, hipotoni, hipertoni, kas atrofisi, zayıf core kas aktivasyonu, zayıf core stabilizasyonu ve zayıflığı.

Uyku esnasında, havuz yada deniz gibi giysiyi bozacak suya girildiğinde yada ağır yada çok terleten bir iş yapıldığında kullanılmamalıdır, bunun dışında  günün her saatinde giyilebilir. Tavsiye edilen, hastanın verdiği reaksiyona göre giyim saatleri uzatılmalıdır.

Uyarı: Bası Giysilerinin kullanımı, ısı ile tetiklenen nöbet bozuklukları olan veya kardiyopulmoner bozuklukları veya göğüs kafesi kısıtlamaları olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Ayrıca, Lycra veya Neopren’e alerjisi olan kişiler Bası Giysisi kullanmamalıdır.

Dikiş noktalarında hafif kızarıklık olabilir, bu normaldir, çoğu giysi ciltte kırmızı izler bırakır. Ancak bu kırmızı izler giysi  çıkarıldıktan sonra 15-20 dakika içinde kaybolmazsa giysi çok sıkıdır ve daha büyük bir bedenle değiştirilmelidir. Bunun dışında uyku esnasında kullanılmamalıdır, hasta uykudayken bükülebilir, kıvralabilir ve amaçlanmayan alanlarda veya şekillerde basıya neden olabilir.

Hastanın vücudunda ısı artışı yani ateş varsa giysi çıkarılıp, semptomlardan arınana kadar beklenmelidir.

Hastanın elleri yada ayakları beyaza veya maviye döndüyse veya hasta ‘karıncalanma’ hissi yaşıyorsa giysiyi hemen çıkarın. Bu giysinin küçük geldiğinin göstergesidir, bu durumda daha büyük bedenler denenmelidir.